Топ-10 соковитих рецептів з курячого філе
Куряче філе завжди користується популярністю. Його легко купити в магазині біля дому, у нього доступна ціна, і диетичний, корисний продукт
Завдяки цим рецептами Ви забудете про нудною вареної курячої грудки. І зрозумієте, що філе може бути смачним, соковитим і насиченим
Беріть будь-який з цих рецептів і насолоджуйтеся поживними, смачними і корисними стравами
1. Куряче філе в сирній скоринці
Інгредієнти
- 2 курячих філе
- 1 яйце
- 1/4 ч. л. сухого часнику
- 1/2 ч. л. сухого лука
- Сіль, перець
- Приблизно 20 р. пармезану (можна спробувати замінити іншим ТВЕРДИМ сиром, звичайний може просто розтектися на сковорідці)
Приготування
1. Збити яйце з сіллю, перцем, цибулею і часником
2. Натерти на дрібній тертці пармезан, рівномірно розподілити його по дошці або тарілці
3. Куряче філе розрізати уздовж на рівні частини, промокнути серветкою, щоб вбралася зайва волога
4. Занурити шматочки філе спершу в яєчну суміш, потім в пармезан
5. Обсмажити на добре розігрітій сковорідці з двох сторін до рум’яної скоринки, приблизно по 3 хвилини з кожної сторони
2. Рулетики з курячого філе з беконом
Інгредієнти
- 800 гр. курячого філе
- 150 р. бекону
- 100 г кисломолочного сиру
- 5 ст. л. соєвого соусу
- 2 зубчики часнику
- Сіль і спеції за смаком
Приготування
1. Промити і зрізати все зайве з курячого філе. Кожне філе розрізати навпіл на рівні частини і злегка відбити молоточком з двох сторін
2. Замаринувати курку в соєвому соусі, часник і спеції. Додати сіль, якщо треба, і залишити на годину при кімнатній температурі
3. На кожне філе викласти трохи кисломолочного сиру, можна посипати спеціями. Згорнути кожне філе в рулетик, обмотати його зверху шматочком бекону і закріпити зубочисткою
4. Запікати в розігрітій до 180 °С градусів духовці 30-35 хвилин до готовності. Перші 15 хвилин запікати під кришкою або фольгою, потім зняти і готувати вже без неї
3. Куряче філе в соєвому соусі
Інгредієнти
- 800 гр. курячого філе
- 5 ст. л. соєвого соусу
- 2 ст. л. рослинної олії
- 2-3 зубчики часнику за смаком
- Трави і спеції за смаком
- Сіль за смаком
Приготування
1. Промити і зрізати все зайве з курячого філе. Обсушити його паперовими рушниками і замаринувати в соєвому соусі, олії, часнику і спеціях
2. Залишити куряче філе в маринаді на ніч. Досолити, якщо треба
3. Щільно перев’язати кожне філе кулінарною ниткою або звичайною білою ниткою
4. Викласти філе в форму для запікання. Готувати в розігрітій до 200°С градусів духовці 25-30 хвилин
4. Куряче філе з начинкою з овочів і сиру
Інгредієнти
- 800 гр. курячого філе
- 1 маленька червона цибулина
- 1 середній помідор
- 50 г. сиру
- 1 ст. л. сметани
- Сіль, спеції за смаком
- Для маринаду
- 4 ст. л. соєвого соусу
- 2 ст. л. оливкової олії
- 2 зубчики часнику
- 1 ч. л. лимонного соку
Приготування
1. Куряче філе промити, видалити все зайве і просушити паперовими серветками. Замаринувати курку і залишити на ніч у холодильнику (мінімум на годину при кімнатній температурі)
2. Нарізати дрібними кубиками цибулю, сир та помідор (можна зробити хрестоподібний надріз, обшпарити окропом і очистити від шкірки). Змішати все із сметаною, сіллю і спеціями
3. Зробити глибокий надріз в середині кожного філе, викласти туди начинку. У мене начинки вийшло трохи більше, ніж потрібно, і я просто додала її зверху
4. Готувати в розігрітій до 180 °С градусів духовці близько 30 хвилин до готовності
5. Карамелизованная курочка
Інгредієнти
- 2 курячих філе
- Сіль, перець
- Рослинна олія
- Приблизно 20 г. вершкового масла
- 1 ч. л. цукру
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 1/2 ч. л. сухого часнику
Приготування
1. Промокнути філе серветками, щоб видалити зайву вологу. Зробити розрізи на зовнішній стороні філе, як показано на
2. Натерти філе рослинним маслом разом з сіллю і перцем
3. Добре розігріти сковороду разом з рослинним і вершковим маслом. Змішати соєвий соус, часник і цукор
4. Викласти філе на розігріту сковороду, розрізаною стороною вниз. Обсмажити приблизно по 6 хвилин з кожного боку до золотистого кольору
5. Полити курочку підготовленим соусом і готувати ще близько 5 хвилин до готовності. Коли соус почне густіти, перевернути курочку іншою стороною, щоб вона просочилася їм з усіх сторін
6. Суфле з курячого філе
Інгредієнти
- 500 г курячого філе
- 125 г молока
- 2 яйця
- 100 р. сиру
- Сіль, перець, приправи за смаком
Приготування
1. Помити і висушити куряче філе, нарізати великими шматочками
2. Подрібнити філе в блендері, після чого додаємо до нього молоко, жовтки, сіль і приправи. Знову пробиваємо блендером до однорідності
4. Збити білки до пишної стійкої піни і акуратно додати до подрібненої маси, ретельно перемішуючи лопаткою знизу вгору, щоб маса залишалася повітряної
5. Розігріти духовку до 180°С градусів
6. Змастити форму для випічки рослинним маслом і перелити масу в форму для випічки
7. Натерти на крупній тертці сир і посипати зверху
8. Випікати в розігрітій духовці приблизно 40 хвилин до готовності
7. Куряче філе у вершковому соусі зі шпинатом
Інгредієнти
- 4 шт. курячого філе
- 100 г. шпинату
- 300 р. вершків
- 1 ст. л. борошна
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 ч. л. спецій (у мене хмелі сунелі)
- Сіль
- Чорний перець
- Вершкове масло
Приготування
1. Промити і промокнути філе паперовим рушником. Натерти кожне філе сіллю, чорним перцем і рослинним маслом. Залишити на 15 хвилин при кімнатній температурі. В цей час поставити розігріватися духовку на 180 °С градусів
2. Для соусу нарізати цибулю і часник, обсмажити їх в сотейнику з додаванням вершкового масла до золотистого кольору
3. Додати до цибулі шпинат, налити трохи окропу і згасити разом одну хвилину. Подрібнити отриману масу у блендері
4. Малу частину вершків змішати з борошном до однорідності і влити в сотейник разом з усіма вершками, додати подрібнену масу, сіль, спеції і готувати на малому вогні до перших бульбашок
5. Нагріти сковороду з додаванням рослинної олії, обсмажити філе з обох боків до утворення скоринки апетитною
6. Викласти курку у форму для запікання, залити соусом, накрити фольгою/кришкою і поставити в розігріту духовку на 20 хвилин
Інгредієнти
- 800 гр. курячого філе (можна взяти грудку індички)
- 1 середня цибулина
- 150-200 р. вершків (від 20% жирності)
- Сіль
- Зелень/спеції
Приготування
1. Вимити і обсушити паперовими рушниками куряче філе, зробити з нього фарш
2. Дрібно нарізати цибулину, змішати з курячим фаршем
3. Додати до фаршу сіль і спеції/зелень. По частинах додати вершки, добре перемішуючи. Потрібно домогтися тієї консистенції, з якої зручно буде зліпити котлетку
4. Сформувати мокрими руками котлети і обсмажити на добре розігрітій сковороді по 3-4 хвилини з кожного боку на вогні трохи вище середнього
9. Чкмерулі з курячого філе
Інгредієнти
- 500 гр. курячого філе
- 150 г. вершків 10%
- 1 ст. л. борошна
- 1 ч. л. хмелі сунелі
- 3 зубчики часнику
- Сіль
- Кінза
Приготування
1. Нарізати куряче філе дрібними кубиками
2. Для соусу подрібнити кінзу і часник в блендері разом з вершками
3. Обсмажити курку до золотистого кольору на сильному вогні
4. Додати до курки соус із зеленню, хмелі сунелі, сіль
5. Тушкувати під кришкою на слабкому вогні 10 хвилин
10. Соковиті курячі котлети з кефіром
Інгредієнти
- 500 г фаршу з курячого філе
- 1 невелика цибулина
- 50-100 р. кефіру (до потрібної консистенції, з якої можна легко зліпити котлетки)
- 0,5 ч. л. соди (вступає в реакцію з кефіром і робить котлети більш повітряними)
- Сіль
- Зелень
- Улюблені спеції
Приготування
1. Змішати фарш із дрібно нарізаною цибулею (можна пробити в м’ясорубці разом з куркою), додати кефір, сіль і соду, добре перемішати
2. Додати зелень і спеції, знову добре перемішати
3. Вологими руками сформувати котлетки і обсмажити на сильному вогні приблизно по 3 хвилини з кожного боку до готовності