Кулінарія

Я більше не смажу! Кращий рецепт риби, якому мене навчили мої турецькі друзі

Соковите і ароматне блюдо для вашого обіду або вечері – горбуша з лимоном у фользі в духовці. Приготовлена таким способом червона риба збереже всі свої корисні властивості і порадує насиченим смаком. Соковита горбуша в духовці у фользі шматочками вимагає зовсім небагато часу на приготування. У цій статті я ділюся з вами рецептом запікання горбуші цілою тушкою. Згідно йому, риба вийде дуже смачною, м’якою і ніжною.

Всі інгредієнти для приготування цього рецепту представлені в кінці статті.

Спосіб приготування

Готуємо рибу, робимо надрізи в горбуші поперек.

Додаємо рослинне масло в чашку. Додаємо сіль і приправу для риби.

Так само додаємо гірчицю, перець.

Ділимо навпіл лимон і вичавлюємо сік з половина лимона.

Змащуємо рибу маринадом з усіх боків.

Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо маринуватися на 30 хвилин.

Нарізаємо цибулину.

Викладаємо на деко цибулю, заздалегідь застеленому пергаментним папером.

Ріжемо кільцями лимон, викладаємо поверх лука.

Прибираємо харчову плівку з риби і кладемо всередину риби пучок петрушки.

Викладаємо рибу на деко, де вже лежать цибулю з лимоном.

Нарізаємо кільцями помідорів і викладаємо на деко.

Посипаємо сіль, орегано.

На рибку кладемо шматочки вершкового масла.

Накриваємо фольгою. Запікаємо в духовці при температурі 180 градусів 40-50 хвилин.

Після знімаємо фольгу і запікаємо ще 10-15 хвилин при температурі 180 градусів.

Інгредієнти

  • Риба (Горбуша).
  • 50 мл рослинного масла.
  • 1 ч. л солі.
  • 1 ч. л приправи для риби.
  • 1/3 ч. л перцю.
  • 1 ст. л гірчиці.
  • Орегано.
  • Лимон.
  • 2 цибулини.
  • Пучок петрушки.
  • 4-5 помідорів.
  • 40-50 г вершкового масла.